Så här tar du bort svåra fläckar vid flyttstädning, utan starka kemikalier

Flyttstädning är en omfattande och tidkrävande process, det är inte ovanligt att man upptäcker fläckar och smuts som man inte tidigare lagt märke till. Det kan vara allt från fläckar på köksluckorna till rödvinsfläckar på mattan. Men med rätt städprodukter och teknik är det möjligt att ta bort även de mest envisa fläckarna. Här är några tips på hur du kan städa ytor och textilier från fläckar av olika slag inför din flyttstädning.

flyttstädning utan starka kemikalier

Tips för att ta bort fläckar på ytor

Om du vill göra din flyttstädning själv kan det vara till stor hjälp att känna till vilka produkter och tekniker som fungerar bäst på olika ytor. Här är några tips:

  • Köksluckor och bänkskivor: Om du har fettfläckar på köksluckorna kan du använda en blandning av varmt vatten och diskmedel för att ta bort dem. Använd en mjuk trasa och torka sedan ytan torr med en annan trasa.
  • Kakel och fogar: För att rengöra kakel och fogar, använd en blandning av varmt vatten och ättika. Spraya blandningen på ytan och torka sedan av med en mjuk trasa.
  • Golvtäcken: För att ta bort fläckar från golvtäcken kan du använda en blandning av varmt vatten och tvättmedel. Applicera blandningen på fläcken och låt det sitta i några minuter innan du torkar bort det med en fuktig trasa.
  • Mattor: För att ta bort fläckar från mattor kan du använda en blandning av varmt vatten och tvättmedel. Applicera blandningen på fläcken och torka sedan bort det med en fuktig trasa. För svåra fläckar kan du använda en specialiserad mattrengöring.

Tips för att ta bort fläckar på olika textilier

Det är inte bara ytor som kan behöva rengöras inför din flyttstädning (som flyttstäd Skövde). Här är några tips för att ta bort fläckar från olika textilier:

  • Kläder: För att ta bort fläckar från kläder kan du använda en blandning av kallt vatten och tvättmedel. Applicera blandningen på fläcken och låt det sitta i några minuter innan du tvättar kläderna som vanligt.
  • Möbler: För att ta bort fläckar från möbler kan du använda en blandning av varmt vatten och tvättmedel. Applicera blandningen på fläcken och torka sedan av med en fuktig trasa.
  • Gardiner: För att ta bort fläckar från gardiner kan du använda en blandning av kallt vatten och tvättmedel. Applicera blandningen på fläcken och torka sedan av med en fuktig trasa.

Tips för att använda olika typer av städprodukter

Det finns en mängd olika städprodukter på marknaden, men det är inte alltid lätt att veta vilka som fungerar bäst för olika uppgifter. Här är några tips:

  • Såpa: Såpa är en traditionell och effektiv rengöringsprodukt som kan användas för att städa olika ytor och textilier. Blanda såpa med varmt vatten och använd en mjuk trasa för att torka av ytan eller textilien.
  • Ättika: Ättika är en annan effektiv rengöringsprodukt som kan användas för att ta bort fläckar och smuts. Blanda ättika med varmt vatten och använd en mjuk trasa för att torka av ytan eller textilien.
  • Allrengöringsmedel: Allrengöringsmedel är en mångsidig städprodukt som fungerar bra på olika ytor. Använd allrengöringsmedel enligt anvisningarna på förpackningen för att rengöra dina ytor under flyttstädningen.

Att anlita en städfirma för flyttstädning

Om du inte har tid eller möjlighet att göra flyttstädningen själv kan det vara en god idé att anlita en städfirma. En städfirma kan ta hand om allt från kontorsstädning till byggstädning och hemstädning, och kan se till att ditt nya hem är rent och fräscht inför inflyttningen. Många städfirmor erbjuder även andra tjänster, såsom fönsterputs och städhjälp.


Att ta bort fläckar och smuts inför flyttstädningen kan vara en utmaning, men med rätt produkter och tekniker är det möjligt att få dina ytor och textilier skinande rena utan att använda farliga kemikalier. Använd dessa tips för att ta bort fläckar från olika ytor och textilier, och överväg att anlita en städfirma om du inte har tid eller möjlighet att göra flyttstädningen själv. Oavsett vilken metod du väljer, kommer en välstädad bostad att göra flytten till ditt nya hem så mycket lättare och trevligare.

Eko+

Add a Comment

Your email address will not be published.