MILJÖFÖRDELAR MED ANVÄNDNING AV VAXOLJA

De senaste åren har trägolv blivit allt mer på modet. För att designa ditt drömhem har du ett stort utbud av golvmöjligheter. Du kan också använda en mängd olika vaxfinisher för att uppnå önskad effekt.

Av goda skäl väljer många träarbetare vaxoljefinish som deras första försök att avsluta. De är enkla att använda, ger nästan felfria resultat, kräver inte mer än en trasa som applikator och lämnar träet rikt och naturligt.

vaxolja-epoxy

Vaxolja på trä kan ge ditt hem en modern eller traditionell atmosfär, och de fungerar bra med en mängd olika stilar. Å andra sidan har Vaxolja på trägolv en hel del fördelar, som har nämnts nedan.

Vad är vaxolja?

Wax Olja är en oljebaserad finish som tränger in i träet, färgar det mjukt och lämnar en skyddande beläggning på ytan. Den är designad för dem som önskar en mer naturlig träfinish med ett skyddande lager ovanpå.

Idag har detta oljevax utvecklats till hårdvaxolja, som består av karnauba och bivax, linolja, ricinolja, träolja och andra naturliga hartser.

En vaxolja-finish bevarar träets färg och känsla som ingen annan. Eftersom det är direkt beröring med träet kan du fortfarande känna porerna och ådringarna. På grund av mättnaden är dessutom ett golv belagt med vaxolja resistent mot vatten och smuts.

Vaxolja håller golvets yta extremt fast, vilket gör det motståndskraftigt mot slitage och repor. Ett halt golv, till skillnad från ett lack, kan andas fritt, och vaxbeläggningen förblir elastisk så att den inte spricker, flagnar, flagnar eller blir blåsor.

Fördelar med att använda vaxolja

Här är några av de välkända fördelarna som vaxolja kan erbjuda oss. Ett företag som vi varit och hälsat på är Vincenthandcraft.com

Vincent är en konstnär som har skapat unika möbler i åratal.

Miljövänlig

Att avsluta ett golv med vaxolja är ett mer naturligt alternativ. Andra ytbehandlingar innehåller potentiellt farliga ämnen som kan skada miljön. Dessa kemikalier kan också släppa ut farliga gaser, som är skadliga för miljön och hälsan för människor och husdjur som bor på fastigheten.

Vaxoljebehandlingar har fortfarande en lukt, men den är inte lika robust som en kemikaliefylld finish, och den är mycket mer naturlig.

vaxolja-epoxy-resin

Ger djupt skydd

Vaxolja är mer än bara en finish. Samtidigt som det ger ytskydd, tränger det också djupt in i träets porer och interagerar med träfibern för att förbättra utseendet och känslan av ditt golv.

Dessutom, eftersom oljan tränger djupare in i träet, hindrar vaxelementet i vaxoljan oljorna från att tränga in för långt. Som ett resultat bevarar denna olje-vaxblandning både ytan och kornen. Samtidigt minskar det risken för fläckar och oavsiktliga träskador.

Helt naturligt

Det faktum att vaxolja är naturligt är den viktigaste egenskapen. När våra trämöbler släpper ut farliga kemikalier i atmosfären och orsakar inre föroreningar, blir det tilltalande för synen utan att träffa våra näsborrar.

Eftersom vaxolja är ett populärt och naturligt inslag i hudfuktande krämer och läppbalsam, är det mindre sannolikhet att det kan skada vår hud när vi kommer i kontakt med det. Det gör att träet känns silkeslent när du rör det. En av de bästa anledningarna till att använda bivaxträpolish och konserveringsmedel är naturligt.

ATT TA MED SIG!

Med vaxolja som tar kontroll över efterbehandlingsindustrin borde det finnas en hållbar lösning för att få tag på den.

Add a Comment

Your email address will not be published.