Hållbar renovering

Renovering på bästa sätt

När det är dags för renovering finns det idag många sätt att få till en renovering med fokus på klimatet och minska miljöpåverkan. Ett kök används i stort sett dagligen och är en miljö med många faktorer, så som hygien, matlagning och en plats att träffas. Att renovera kök innebär mycket planering och omtanke för att det ska bli så bra som möjligt och att det blir en mötesplats där man trivs och gärna vill umgås.

Renovera köket är ett väldigt bra förslag om du vill öka värdet på din bostad och samtidigt uppgradera den plats där personer generellt sett är varje dag och umgås eller lagar mat.

Läs mer om att renovera på bästa sätt hos gardeningshovels.com.

hallbar-renovering

Hur mycket kostar köksrenovering?

Att renovera kök har olika priskostnader och beroende på storleken av köket och behovet av det som behöver renoveras skiljer sig priserna upp och ner. Det finns stora och små arbeten inom köksrenovering och mest generella är att exempelvis måla om köksluckor eller byta köksgolv. Är ditt behov större än så övergår det till en helrenovering av kök. Det innebär att allt i köket byts ut, det vill säga, stommar, tak, golv och köksluckor.

När du renoverar är det viktigt att planera och att planera väl. Observera hur köket kommer att brukas och hur saker kommer att placeras och var allting bör vara placerat för att få till ett väl fungerande kök med smarta ytor. Tänk även på att uppdatera kökets städrutiner och hur det på lättast vis håller sig rent och är lättstädat.

Nytt badrum för klimatet

De vanligaste och mest önskvärda renoveringarna som finns att se över i både bostäder och företagslokaler är att få till en badrumsrenovering. Badrum är likt köket en mötesplats som är väldigt populär och som är vanligt att personer använder dagligen. Precis som med alla slags renoveringar som du gör, så höjer du även värdet när du gör en badrumsrenovering.

Vid en badrumsrenovering är det viktigt att planera väl. Observera hur badrummet kommer att brukas och hur allting kommer att placeras och var allting bör vara placerat för att få till ett ordentligt badrum med smarta ytor. Tänk även på att se över badrummets städrutiner och hur det på enklast vis håller sig rent och är enkelt att städa. Tänk till och mät gärna en extra gång för att få badrumsrenoveringen att fungera bra och att allting hamnar som det ska.

Läs mer om inredning, renovering och inspiration här.

hallbar-renovering

Hur mycket kostar en hållbar badrumsrenovering?

Vid första momentet att renovera badrummet så är ett vanligt moment att riva ut den tidigare inredningen för att göra plats för det nya. Hur storleken är på badrummet och vilken inredning som skall bytas och hur nytt avloppssystem det är, gör att kostnaderna för att renovera badrum skiljer sig åt. Är du frågande hur du ska gå tillväga när du ska riva ut allting och få vattnet att rinna som det ska, rekommenderas att ta hjälp av en auktoriserad VVS-installatör som kan assistera dig.

Om du har rivit ut badrummet och rensat på inredning och avlopp, så är nästa steg det roliga i badrumsrenoveringen. Det är dags för att se över golven och se över el och liknande. När du är klar med golven, så är det dags för den viktigaste faktorn med att förstärka väggar och reglera. Rekommenderingen är att förstärka överallt där du ska exempelvis hänga upp hyllor eller där det ska användas mycket vikt av väggarna. Efter att sett över golv och väggar återstår det att montera skivor på tak och väggar, installera el och montera eventuell golvvärme.

Efter de grunderna, så återstår det för dig att montera kakel och klinkers och planera in vilken inredning som skall vara i badrummet efter sin renovering. Toalett, hyllor och handfat är några förslag på det som skulle kunna inredas med och som är vanligt att hitta i badrumsmiljöer.

Läs mer om klimatet här.

Vill du få hjälp med din renovering? Då rekommenderar vi att du kontaktar Bygglösningar i Norden AB. Deras omdömen finns här:

Bygglösningar i Norden AB – Reco
Bygglösningar i Norden AB – ServiceFinder
Bygglösningar i Norden AB – SVD
Bygglösningar i Norden AB – Hitta.se