Hållbar arbetsmiljö

Fler och fler företag arbetar för en mer hållbar arbetsmiljö

Ett allt mer aktuellt ämne för företag i dessa tider är hur arbetet med miljö och hållbarhet sker i företaget. Fler och fler företag väljer att arbeta för en mer trivsam och speciellt miljöanpassad arbetsmiljö. Många företag har anpassat sig utefter Covid-19 och tagit på större allvar med att ha en arbetsmiljö som är hållbar och säker för både besökare, anställda och de som använder sig av kontorens ytor och lokaler.

För att få hjälp med att få till alla regler inom städning rätt, så finns det faktiskt möjligheter att inte behöva göra allt städande på kontoret själv och det är genom att hyra in ett städbolag som gör städningen på kontoret.
Vid en kontorsstädning, har du en checklista med alla delar för kontoret och det är väldigt bra att följa den för att hjälpa själva processen och för att få bra resultat med städningen av kontoret.

hallbar-arbetsmiljo-2021

Hyr in en städfirma för att värna om er arbetsmiljö

Vid en komplett kontorsstädning ingår alla delar av kontoret och för att ge ett hum om vad det är som skall bli städat och i vilken utsträckning som ett städ av kontoret egentligen innebär, följer några exempel från checklistan som du har att gå efter här nedan. För att gå in närmare på de områden som du bör ta hand om vid ett städ av kontoret och som är viktiga att göra är soptömning, putsa speglar, fylla på toapapper och rengöra allt som hör till, våttorka toalettgolvet och rengöra kökets diskho.

Alla lokaler eller rum som hör till kontoret ska städas och rengöras och ytorna skall förbli välstädade. Det här utdraget från listan är som nämnt tidigare endast ett urval av alla olika procedurer som genomförs vid en kontorssstädning och helt beroende på vad de aktuella parterna kommer fram till för beslut, tillkommer det eller utelämnas det delar av listan.

hallbar-arbetsmiljo-2021

Ta hjälp av en städfirma som främjar er arbetsmiljö

När du beställer städning av en städfirma, så är det av största vikt att alla parter gällande städning är införstådda och att det finns en checklista att jobba utefter. De som arbetar från städservicen utför kontorsstädningen diskret när personalen är på kontoret. Det är rekommenderat att alla inblandade som utför städningen och kontoret som har anlitat städhjälp är på det klara om vad det är som ingår i städningen och att det städbolag som ska göra kontorsstädningen får ta del av överenskommelsen.

I bloggen acci kan du hitta miljövänliga företag och jämföra priser och tjänster.

En ren investering för en hållbar arbetsmiljö

Att beställa städhjälp till kontoret är inte gratis och en generell fråga är vad det kostar att hyra in städhjälp och det är helt beroende på kontorets behov som ska städas. Det är rekommenderat att prioritera en hållbar arbetsmiljö och värna om både kontor och anställda. Helt beroende på kontorets yta gör att priset för städhjälp kan skilja sig en del. Med städhjälp har du möjlighet att använda dig av det användbara avdraget för RUT som minskar det faktiska priset för kontorsstädning.

Du kan även lära dig om ekonomi i bloggen securetogether.

När det gäller hållbar arbetsmiljö, så finns det tydliga riktlinjer att gå efter och beroende på yta och aktuellt kontor som det gäller och hur det aktuella kontorets skick är i, kan det komma att påverka vad kontorsstädningen kommer att hamna på i pris. När du ska städa kontoret så finns alternativet att lämna över sitt städuppdrag till ett städbolag som är experter på att städa och ha mer tid att lägga på konferenser istället för på att ta hand om kontoret.

Vill du läsa mer från oss och om miljö och klimat? Då rekommenderar vi att du läser vårt senaste inlägg som du hittar här.